Ezen a napon a pankráció történelmében: A Montreal Screwjob (1997. november 9.)


Éppen 18 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték meg a WWF Survivor Series gálát ahol megtörtént minden idők egyik legellentmondásosabb momentuma a pankrációban a Montreal Screwjob.

Az PPV-n rendezték meg a Bret "The Hitman" Hart vs Shawn Michaels WWE (WWF) bajnoki címmérkőzést. A meccs előtt köztudott volt, hogy Bret Hart mérkőzés után elhagyja a WWE-t és WCW-ba igazol. A szerződése tartalmazott egy pontot mely szerint ha Hart felbontja szerződését az utolsó 30 napban kreatív kontrolt kap. Bret tehát eldöntötte, hogy az utolsó meccsén amely épp Kanadában fog zajlani nem fogja elveszteni az övet így Vince McMahonnek ki kell találnia valamit. Végül abban maradtak, hogy Hart megvédi a címet és másnap a Raw-n le adja azt.
Bret pedig a következőt mondta a meccs előtt:
"Nincs azzal bajom, hogy le kell adjam a WWF bajnoki érmet. Tisztában vagyok vele, hogy átmegyek a konkurenciához, nem vihetem magammal, és nem is akarom. Nincs problémám azzal sem, hogy életem utolsó WWF-es meccsén vereséget szenvedjek. Viszont ez a most vasárnapi Túlélő Túra a szülővárosomban, Calgary-ban lesz megrendezve. Nincs azzal problémám, hogy életem utolsó WWF-es meccsét elveszítsem... de NEM VAGYOK HAJLANDÓ ezt a szülővárosomban, a szüleim és a barátaim előtt megtenni. Nem! Találjunk ki valami mást! Elvesztem az érmet szívesen, de nem ott, és nem akkor!"
Ám nem ez történt. A mérkőzés végén a kihívó, azaz Michaels befogta a Sharpshooter-be (a bajnok mozdulata) Hartot, aki sosem adta fel a mérkőzést, de McMahon utasítására, Earl Hebner véget vetett az összecsapásnak és kihirdette ”HBK” győzelmét.
A találkozó után Hart elvesztette a fejét és előbb leköpte McMahont, majd a ringen kívül szinte mindent szétvert. Ez a mérkőzés a ”Montreal Screwjob” néven vonult be a pankráció históriájába. Végül Bret Hart átigazolt a WCW ám az eset után már nem volt ugyan az az ember és rossz WCW bookolás és egy sérülés miatt Bret Hart  karrierje hamarosan véget ért.

források: 
http://nyersero.wwe.hu/node/2283#_=_
http://sport365.hu/amerikai-sportok,pankracio,wwe-bret-hart-nem-bocsat-meg-vince-mcmahonnak,47594

Megjegyzések